»Vedno sem imel vtis, da sem nekakšen časovni pospeševalnik. Da grem tako daleč, kot je razumno za človekov čas, in se ne prepuščam morbidnemu užitku v znanih stvareh, na kar gledam kot na propadanje.«
»S svojo radikalno vizijo mode zaznamoval več generacij, njegova zapuščina pa bo živela naprej.«
»Seveda sem pristranski in mislim, da smo umetniki. Zdi se mi očitno, da gre pri kuhanju za dve stvari: za obrtništvo ter za umetniško ustvarjanje.«
»Jaz hrano vidim kot okrepčilo, ne pa kot umetnost. Nekatere jedi so zašle že predaleč v 'umetniško' sfero. To zame že ni več hrana, preveč je čudno.«
»Mislim, da so kuharski mojstri tako umetniki kot rokodelci.«
»Sam sebe strogo dojemam kot kuharja. To pa ne spremeni dejstva, da lahko nekateri elementi izdelkov nekaterih kuharskih mojstrov v nas vzbujajo podobna estetska občutja kot določena umetniška dela.«
»Smo umetniki, obenem pa smo tudi obrtniki. Uporabljamo namreč tako svojo ustvarjalnost kot svoje roke. Kot chefi smo uspešni, če znamo pustiti rokam, da sledijo glavi. Mislimo umetnost in delamo obrt.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju